Proiectul “Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri” realizat de Consiliul Judeṭean Ilfov în parteneriat cu Asociația Travel Focus și Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație a avut un real succes în rândul tinerilor din România. Targetul proiectului în ceea ce privește înscrierile a fost depășit cu aproape 200 de persoane, ȋnsǎ pentru a ne putea ȋndeplini toṭi indicatorii pe proiect am decis sǎ prelungim perioada de ȋnscrieri pentru studenṭi cu câteva zile, până miercuri, 13 mai.

In perioada urmǎtoare, Asociația Excelsior va afișa lista finală a persoanelor eligibile pentru participarea la cursurile de competenṭe antreprenoriale ṣi ȋi va contacta pe cei selectaṭi pentru detalii despre ȋnceperea cursurilor, dupǎ ce se va face selecṭia furnizorului de formare profesionalǎ de cǎtre CJ Ilfov. Selecția se va face în funcție de următoarele criterii, tinandu-se cont si de data ȋnscrierii, pe principiul „primul venit, primul servit”:

  1. Din persoanele înscrise, minim 200 trebuie să fie femei.
  2. Din persoanele înscrise, minim 50% trebuie să fie tineri între 18 și 25 de ani care să fie înmatriculați într-o formă de învățământ superior.
  3. Fiecare județ dintre cele participante (Ilfov, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea), precum și București trebuie să aibă minim 20 de cursanți cu buletinul/reședința în respectivele județe. Se acceptǎ domiciliu sau viza de flotant doar ȋn judeṭele enumerate mai sus.

Cursurile vor ȋncepe cel mai probabil spre sfârṣitul lunii mai, iar planurile de afaceri vor putea fi depuse ȋncepând din zilele urmǎtoare ṣi pânǎ la finalul lunii mai. Mai multe detalii despre metodologia de selecṭie a cursanṭilor sunt disponibile aici.