Inca de la infiintare, Asociatia Travel Focus a avut ca obiective principale promovarea regiunilor turistice din Romania catre turistii romani sau straini, precum si incurajarea antreprenoriatului; mai exact sprijinirea tinerilor care doresc sa se specializeze in turism, Social Media sau comunicare, prin realizarea de seminarii si proiecte speciale.

Un astfel de proiect special a fost si Proiectul POSDRU “Antreprenoriatul – sansa unui viitor mai bun pentru tineri”, lansat oficial in luna aprilie a anului trecut. Implementat in parteneriat cu Consiliul Judetean Ilfov, in calitate de beneficiar, si Asociatia Excelsior, in calitate de partener, proiectul a inclus o competitie de planuri de afaceri si selectarea a peste 400 de tineri pentru a participa la cursuri de antreprenoriat. In final, 42 de planuri de afaceri au primit finantari de pana la 25000 euro fiecare.

Ne bucuram sa anuntam ca acum, la mai bine de la un an si jumatate de cand a fost lansat proiectul, a aparut si un prim premiu pentru unul dintre planurile de afaceri castigatoare. Este vorba despre ziarul Vecinul.net, un ziar tiparit, de patru pagini cu aparitie lunara.

Vecinul.net este singurul ziar care a reprezentat Romania la European Newspaper Awards si a fost premiat international. In competitie au fost inscrise 196 de ziare din 27 de tari. Au fost premiate 3 pagini pe subiectul anului, iar juriul a laudat Vecinul.net pentru „viziune extraordinara, imagine memorabila”. Ziarul a fost premiat la categoria News, alaturi de publicatii precum Bild din Germania.

Juriul a fost format din 15 specialisti din Germania, Finlanda, Grecia, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Belgia, Elvetia si Danemarca. Competitia este organizata de Office for Newspaper Design din Dűsseldorf, Germania, prin profesorul Norbert Kűpper, fondatorul competitiei, celebru designer german.

Juriul a apreciat modul original si de calitate in care subiectul a fost reflectat in paginile ziarului. „Vecinul.net a avut o viziune extraordinara asupra Brexit: un soricel care a muscat  una dintre stelele de pe steagul Uniunii Europene. Cititorii vor ramane mereu cu aceasta imagine memorabila asupra Brexit,” a sustinut profesorul Norbert Kűpper, fondatorul competitiei.