Iti poti imagina cum ar fi sa mergi in zilele noastre intr-un concediu si sa nu te intorci cu amintiri imortalizate pe cardul camerei foto? Sa mergi cu prietenii la concerte, cu familia la mare sau cu prietena/prietenul intr-un city break si sa nu ai fotografii?

Daca acum 15 – 20 de ani doar cei norocosi detineau o camera foto, in zilele noastre aproape toata lumea are macar una. Fie ca vorbim despre telefoanele mobile, camerele compacte sau profesionale – DSLR, cu toate poti face o fotografie.

Bineinteles, cu aparatele foto profesionale calitate imaginii va fi mai buna dar de multe ori acest aspect nu conteaza. Poti obtine fotografii wooow si cu telefonul mobil, important este sa ai ochiul “format”, iar acest lucru se obtine prin multa practica si tutoriale despre fotografie.

Traim in vremuri in care informatia de orice fel este foarte importanta in dezvoltarea noastra, iar accesul la tutorialele bune costa de cele mai multe ori bani multi. Dar, cei de la Universitatea Harvard s-au gandit sa vina in ajutorul persoanelor interesate de fotografie printr-un curs oferit gratuit. Tot ce trebuie sa faci este sa te loghezi si ai acces gratuit la acesta.

Cursul de fotografie este structurat in 12 module si iti va lua aproximativ 10 – 15 ore pentru a il finaliza. Dupa terminarea cursului vei stapani o gama larga de informatii din fotografia digitala, inclusiv expunerea, citirea histogramei, ce trebuie sa stii despre lumina, cum editezi fotografiile sau cum lucreaza senzorul si lentilele.

Te poti inscrie la curs aici.

 

*Sursa foto:  JP WALLET / Shutterstock.com