Il cunoasteti sub numele de Chinezu, blogul omonim (chinezu.eu) luand nastere acum 9 ani. De mai bine de 2 ani, s-a „mutat” in online pe cristianchinabirta.ro. A realizat interviuri in cadrul emisiunii Brandu lu Chinezu, disponibile in sectiunea Chinezu TV, de pe blogul sau. Cristian China Birta este fondatorul proiectului kooperativa.ro, o agentie social media dedicata bloggerilor.

Sportul este una dintre pasiunile lui, fiind un fan infocat al rugby-ului. Nu poate trece neobservata nici placerea sa de a savura berea, „o licoare minunata din foarte multe puncte de vedere”, dupa cum spune chiar el.

Noi l-am invitat sa ne vorbeasca despre Romania, pe care in ultimii ani a (re)descoperit-o cu incantare.

  1. Ultima bere bauta in alt oras decat Bucuresti a fost in…..

Iasi. Cu bloggerii de acolo. O gasca faina, cu care mi-e drag sa povestesc la o bere!

  1. Care a fost cea mai frumoasa vacanta pe care ai petrecut-o in Romania?

Au fost multe. Avem extraordinar de multe locuri frumoase in Romania. Dar imi aduc aminte in special de o vacanta la o pensiune de la granita dintre Botosani si Suceava, unde era si o herghelie. A fost de vis pentru copii. Iar pentru noi, cei mari, cand cei mici se simt bine, restul nu mai conteaza.

sarmizegetusa

  1. Cu siguranta ai cel putin o zona preferata, din tara. Ce te atrage acolo si care sunt schimbarile pe care le-ai observat in timp?

Oho, sunt foarte multe! Dar cel mai tare m-a surprins cat de mult s-a schimbat Alba Iulia in ultimii ani. Ce au facut oamenii de acolo cu Cetatea este ceva de-a dreptul extraordinar! O recomand tuturor primarilor si city managerilor. Le spun sa ii intrebe pe cei de acolo cum de au reusit asa ceva. Absolut grozav! Dar si Delta imi place extraordinar. Este o tara intr-o tara, practic!

 

tulcea

  1. Intre o excursie in tara noastra si una in strainatate, ce face ca balanta sa incline catre Romania?

Buna intrebare… In cazul meu, functioneaza de minune un fel de sentiment de vinovatie. Adica am umblat mult prin strainatate, dar parca am lasat Romania mereu si mereu pe ”data viitoare”. Acum prima optiune este Romania. Si in ultimii ani chiar am ajuns in foarte multe locuri superbe de la noi.

  1. Ce anume ai promova intr-o campanie despre Romania si de ce?

As promova faptul ca ar trebui sa redescoperim Romania. Sa luam aminte la frumusetile de langa noi si sa ne simtim din ce in ce mai mandri sa le avem. Restul cred ca va veni de la sine apoi.

  1. Care este cel mai potrivit loc din Romania pentru vacantele cu copii?

Pot sa zic doar ce imi place mie: undeva la munte, la o cabana langa un lac. Asta este combinatia cea mai buna pentru familia mea! Cu trasee montane de facut, cu o partida de pescuit si cu multa relaxare.