Continuam seria interviurilor despre Romania cu Andrei Niculae, un tanar foarte dinamic si determinat, care ne impartaseste impresii despre frumusetile tarii noastre.

Pe Andrei Niculae il puteti asculta la Radio 21 si Radio Europa FM, unde face ceea ce și-a dorit dintotdeauna. Andrei este si blogger, gasiti articolele sale pe andreiniculae.ro. Dar nu inainte de a va lua o doza de energie din interviul pe care cu drag ni l-a oferit.

1.Unde iti place sa calatoresti in Romania? Ce te atrage catre destinatia respectiva?
Atunci cand aleg sa calatoresc in Romania, caut intotdeauna ineditul. Fie ca este vorba de o panorama superba, de locuri de poveste sau zone cu o anumita traditie, caut sa fie ceva special in locul acela. De obicei, ajung sa descopar diverse locuri atunci cand destinatia mea este cu totul alta.
2. Ce loc din Romania i-ai recomanda unui tanar care ne viziteaza tara pentru prima data? Care sunt atractiile din acea regiune?
Daca nu a vizitat zona Rucar-Bran, i-as propune sa mearga acolo pentru ca avem si povestile legate de Vlad Tepes. I-as spune sa mearga cu prima ocazie si la Covasna (unde am fost alaturi de voi), pentru oamenii de acolo si pentru Lacul Sf. Ana, unde privelistea te relaxeaza mai ceva ca un masaj pe spate.

 

Andrei Niculae_Lacul Sf Ana
3. Daca ai avea buget sa deschizi o pensiune in Romania, care ar fi zona aleasa si de ce?
Cred ca as alege sa deschid doua pensiuni mai mici. Una, undeva la Dunare, si una la munte, in zona Brasov. Strainii ar alege probabil sa mearga pe malul Dunarii, iar Brasovul poate sa fie o a doua optiune. Pe cea din Brasov as transforma-o intr-un party house, astfel pot face un pret pentru o saptamana si jumatate, in care vei avea parte de atmosfera de petrecere, ca mai apoi sa te linistesti pe malul Dunarii.

4. Din ce motive alegi Romania, cand ai optiunea unei vacante in strainatate?
Cred ca aleg Romania pentru ca sunt foarte multe locuri mult mai frumoase fata de cele pe care le au vecinii de la granita. Avem norocul de a avea munte, mare, dealuri si campie pe langa lacuri si mici vulcani intr-un loc restrans, plin de poveste. E pacat sa ajungi in strainatate si sa nu ai vreo poveste legata de tara ta.

 

Andrei Niculae_Covasna
5. Daca ai face o campanie de promovare a Romaniei, ce oras/regiune ai alege?
As aduna povestile si specificul fiecarei regiuni si le-as promova pe toate, exact ca un tur intr-un carusel. E pacat sa luam doar Bucurestiul sau Delta Dunarii. Trebuie sa promovam fiecare regiune in parte, iar astfel vom promova tara. Cantoanele Elvetiene se evidentiaza fiecare printr-un anumit specific, as merge pe stilul asta.
6. Care este cea mai frumoasa destinatie din Romania, in care tinerii au acces la diverse activitati (sportive, de divertisment etc.)?
Presupun ca Brasov sau Sibiu (unde nu am ajuns inca, dar am auzit multe povesti). Intr-o regiune de munte ai parte de multe sporturi extreme, ai cateva cluburi pentru viata de noapte, dar si istorie.