In ultimele luni, am organizat 3 infotripuri in judetul Covasna, alaturi de bloggeri si jurnalisti cunoscuti. Impreuna cu Asociatia pentru Dezvoltarea Turismului in Judetul Covasna, ne-am propus sa promovam Tinutului Conacelor, zona cu un potential turistic ce merita cunoscut si exploatat.
Va povestim, pe scurt, cum au fost excursiile noastre intr-un loc frumos, incarcat de istorie, traditii si resurse naturale deosebite.
Primul infotrip a avut loc in perioada 21-23 iunie, la Balvanyos Resort, alaturi de un grup de jurnalisti din Bucuresti.
In Sfantu Gheorghe, am vizitat distileria Potio Nobilis si centrul, apoi ne-am indreptat catre satul Ojdula, unde am invatat sa facem papusi din panusi si am preparat kurtoskalacs (pe care i-am si degustat), sub indrumarea atenta a gospodinelor de acolo. Urmatoarele obiective au fost Biserica fortificata Sf. Emeric din Ghelinta si satul dogarilor, Harale. A doua zi am decorat si degustat turta dulce in Targu Secuiesc, am ajutat la coacerea painii de casa cu cartofi, iar dupa atata munca, am avut parte si de experiente wellness: tratamentul cu mofeta si apa minerala din Hatuica si, dupa un test de adrenalina in Parcul de aventura Grand Hotel Balvanyos, ne-am relaxat in centrul Spa al hotelului. Ultima zi a fost dedicata activitatilor in natura: plimbare in Tinutul Vulcanilor, vizita cu ranger quad-uri la ruinele cetatii Balvanyos si la lacul Sf. Ana, test de mountaincart si mountainroller, precum si SUP (stand up paddle) pe lacul Sf. Ana.
In luna septembrie am organizat alte 2 infotripuri. Cel dedicat bloggerilor a avut loc in perioada 20-22 septembrie, la Castelul Daniel, in Talisoara. Un nou grup de jurnalisti s-a bucurat de o experienta similara in intervalul 23-25 septembrie, in statiunea Covasna, la Hotel Caprioara.
In prima zi am vizitat Muzeul National Secuiesc Sfantu Gheorghe, Muzeul Satului de la Arcus, am calatorit virtual prin judetul Covasna, cu ajutorul ochelarilor virtuali VR, si ne-am demonstrat abilitatile artistice pictand turta dulce si sculptand in lemn.
Ziua urmatoare am avut in program descoperirea prin basme si legende a regiunii “Tinutul padurilor” (zona Baraolt) si a Rezervatiei naturale Cheile Varghisului, unde ne-am bucurat de plimbari in natura si de vizitarea unei pesteri din rezervatie. Seara am fost incantati de un program artistic renascentist, organizat la Castel.
In ultima zi petrecuta in Tinutul Secuiesc, am facut un popas in satul Chilieni (orasul Sfantu Gheorghe), pentru a vizita Biserica Unitariana, dar si in Bicfalau, satul conacelor, asezat la poalele muntilor. Aici se afla cele mai multe conace vechi, declarate monumente istorice. Am incheiat infotrip-urile de toamna cu o oprire la Restaurantul Saint George Palace din Sfantu Gheorghe, unde ne-am delectat cu bucate secuiesti foarte gustoase.