Pe 20 mai am participat la un eveniment organizat de revista „Vacante la Tara” la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucuresti, unde am avut incantarea de a fi premiati pentru efortul si dedicarea cu care ne-am implicat in proiectele de promovare a turismului rural.

Intr-adevar, in ultimul an ne-am concentrat actiunile si mai mult in aceasta directie, demarand si ducand la bun sfarsit proiecte de promovare a unor zone mai putin vizitate din Romania. Printre aceste proiecte se numara infotrip-urile din judetul Covasna alaturi de bloggeri si jurnalisti de la publicatii cunoscute din Romania, unde invitatii au avut ocazia sa se familiarizeze cu aspecte din istoria, arta, muzica, dansul, gastronomia si traditiile covasnene, sa interactioneze cu mestesugari si sa se bucure de autenticitatea locurilor vizitate.

De asemenea, Asociatia Travel Focus a gestionat comunicarea pentru Primaria Municipiului Alba Iulia in sensul promovarii orasului Alba Iulia ca destinatie turistica pentru turistii romani si straini. Am realizat acest lucru prin intermediul activitatilor de PR, care au inclus redactarea de comunicate de presa si articole pentru blog, precum si administrarea blogului oficial ViziteazaAlbaIulia.ro.

Un alt proiect turistic este colaborarea cu Danube Competence Center, clusterul din Serbia finantat de Guvernul Federal al Germaniei, care se ocupa de promovarea turismului de-a lungul Dunarii. In perioada 25 iunie – 3 iulie, DCC organizeaza Blue Week Festival cu ocazia Zilei Internationale a Dunarii, festival care cuprinde o serie de evenimente desfasurate in Serbia, Romania si Bulgaria. Asociatia Travel Focus este partener oficial in organizarea evenimentului din Ruse, Bulgaria, care cuprinde expozitia si degustarea de vinuri din zona Dunarii – Blue and Wine Expo.

In parteneriat cu Consiliul Judetean Ilfov si Asociatia Excelsior am realizat proiectul POSDRU „Antreprenoriatul – Sansa unui viitor mai bun pentru tineri”, care s-a finalizat cu 42 de noi afaceri in mediul urban si rural din Romania si 100 de noi locuri de munca.

Ne bucura faptul ca reprezentantii revistei Vacante la Tara, cu o experienta de peste 20 de ani in promovarea turismului rural, cultural si ecologic din Romania, incurajeaza astfel de initiative acordand premii speciale si organizand evenimente de acest gen. Cei interesati de turismul rural romanesc pot gasi informatiile publicate in paginile revistei si pe site-ul http://www.vacantelatara.ro sau pe pagina lor de Facebook.