
Astăzi, 13 august 2015 redeschidem înscrierile pentru competiția planurilor de afaceri doar în județul Olt pentru a compensa un loc rămas liber prin retragerea unuia dintre caștigători. Tinerii care doresc să înceapă o afacere în județul Olt și care nu au reușit să-și înscrie la timp planul de afaceri în cadrul proiectului “Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri”, au acum ocazia să se înscrie din nou. Redeschidem, asadar, înscrierile în competiția planurilor de afaceri până miercuri, 19 august, ora 12.00.
Cum te poți înscrie?
Planul de afaceri împreună cu documentele de înscriere trebuie trimise electronic până miercuri, 19 august, ora 12.00 pe adresele de e-mail:
antreprenoriat@asociatiaexcelsior.ro, 25000europentrutineri@travelfocusromania.org sidafii@cjilfov.ro (Copia CI semnatǎ, CV, Declaraţie de angajament privind asigurarea cofinanțării semnatǎ, Declaraţie de eligibilitate, conflict de interese și angajament semnatǎ, Declaraṭia privind acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal semnatǎ, Declaraṭia privind evitarea dublei finanțări semnatǎ – pe toaate le găsiți pe linkul de mai jos). De asemenea, planul de afaceri împreună cu actele mai sus menționate trebuie trimise și în original pe adresa Bucureşti, str. Gheorghe Manu nr. 18, sector 1, Consiliul Județean Ilfov, în atenția lui Tudor Vladâcenco – Proiectul “Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri“, avand data postei cel tarziu 19 august.
Documentele pot fi descărcate de aici
Elemente importante în realizarea planului de afaceri
Înainte de realizarea planului de afaceri, trebuie să aveți în vedere lista codurilor CAEN acceptate în proiect. Aceasta poate fi consultată aici.
Pentru a avea mai multe șanse de câștig, v-am pregătit și un model de buget din care vă puteți inspira în realizarea planului de business și o schiță a planurilor de afaceri, care este disponibilă aici. Atenție la realizarea bugetului, fiindcă banii pentru implementarea afacerii trebuie cheltuiți exact ca în planul redactat.
Nu există un format standard pentru planul de afaceri, însă vă recomandăm să nu depășească 12-15 pagini (ceea ce nu exclude planuri de afaceri de doar câteva pagini sau unele mult mai lungi), vă recomandăm să condensați informațiile în cât mai puțin text și să oferiți doar informațiile relavante care i-ar putea ajuta pe evaluatori să își formeze o părere corectă despre afacerea propusă.
Foarte important: vă rugăm să citiți cu atenție metodologia de selecție a planurilor de afaceri câștigătoare și să încercați să bifați cât mai multe criterii, să urmăriți toate criteriile de notare și punctajele din metodologie și să țineți cont de acestea, pentru a întocmi un plan bun de afaceri.
Mai multe informații despre conținutul planurilor de afaceri puteți găsi aici
Cine se poate înscrie?
Se poate înscrie orice persoană care dorește să înființeze o afacere în județul Olt, indiferent de județul în care locuiește acum.
Planul de afaceri va fi jurizat de specialiștii din zona antreprenorială și de reprezentanții Consiliului Județean Ilfov și ai celor două asociații partenere, Asociația Travel Focus și Asociația Excelsior, pe baza metodologiei prezentate pe linkul de mai sus. Câștigătorii vor primi finanțare de maxim 25.000 de euro pentru realizarea afacerii.