Incepand de anul acesta, Razvan Pascu, fondator al Asociatiei Travel Focus, consultant in marketing turistic si Managing Partner al agentiei de PR si Evenimente, Travel Communication Romania, face parte din board-ul Danube Competence Center, clusterul din Serbia finantat de Guvernul Federal al Germaniei, care se ocupa de promovarea turismului de-a lungul Dunarii.

Aceasta colaborare reprezinta o oportunitate pentru Asociatia Travel Focus de a dezvolta proiecte durabile cu organizatii partenere serioase, cu scopul de a promova turismul in Romania in relatie cu regiuni din alte tari care au deschidere la Dunare: Germania, Austria, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Ucraina si Republica Moldova.

Pentru Romania, proiectele desfasurate in parteneriat cu DCC reprezinta o modalitate de a creste brandul national in afara granitelor tarii si de a asigura o dezvoltare durabila a regiunii Dunarii inferioare.

Printre proiectele DCC in care este implicata Romania se numara Blue Week Festival, o saptamana de evenimente dedicate Zilei Internationale a Dunarii, care se desfasoara anul acesta in perioada 25 iunie – 2 iulie in orase din Romania, Bulgaria si Serbia. In cadrul proiectului, Asociatia Travel Focus a organizat, pentru al doilea an la rand, un infotrip cu bloggeri in orasul Ruse din Bulgaria, unde va avea loc o degustare de vinuri din regiunea Dunarii inferioare, din Serbia, Romania si Bulgaria.

Danube Competence Center (DCC) este un organism non-profit de tip cluster creat in Serbia, finantat de guvernul federal al Germaniei si care are membri institutii de stat, oficii nationale si regionale de turism si companii private. DCC construieste si sustine relatiile intre partile interesate de turism din intreaga regiune a Dunarii, contribuie la dezvoltarea sectorului de turism durabil in regiunea Dunarii prin initierea si implementarea de proiecte relevante. DCC sustine initiativele de marketing care vizeaza crearea si promovarea unui singur brand turistic pentru regiunea Dunarii.