Va multumim pentru interesul acordat proiectului “Antreprenoriatul – sansa unui viitor mai bun pentru tineri” si pentru rabdarea cu care ati asteptat detalii de la noi. Fiind un proiect foarte mare, cu multi indicatori de indeplinit si multe organizatii implicate, lucrurile se misca un pic mai greu decat ne-am fi dorit. Dar iata ca am revenit catre voi cu cateva informatii suplimentare despre statusul proiectului.

Partenerii nostri de la Consiliul Judetean Ilfov sunt in plin proces de selectie a furnizorului de formare profesionala, proceduri care de multe ori sunt mai greoaie decat ne-am dori cu totii sa fie. Speram ca pana la finalul saptamanii viitoare sa stim cine va fi furnizorul si sa incepem in maxim 10 zile cursurile de competente antreprenoriale. Acestea se vor desfasura pe parcursul a 2 saptamani, timp de 40 de ore (la cererea multora dintre voi, vom incerca sa programam cat mai multe cursuri in weekend-uri).

Urmatorii pasi din cadrul proiectului sunt derularea cursurilor de antreprenoriat (metodologia de selectie este publicata aici), care vor incepe pana la sfarsitul lunii mai, iar in paralel vom desfasura inscrierea si selectarea celor 40 de planuri de afaceri. Ne propunem ca la inceputul saptamanii viitoare sa publicam metodologia de selectie a planurilor de afaceri si sa deschidem perioada de inscriere pentru planurile de afaceri. Inscrierile se vor desfasura pe site-ul http://25000euro.ro/

Planurile de business vor trebui finalizate si trimise pana la sfarsitul lunii mai pentru a putea fi centralizate si jurizate la inceputul lunii iunie. In jurul datei de 5 iunie ne dorim sa afisam castigatorii. Prin urmare, sfatul nostru este sa incepeti sa lucrati deja la planurile de afaceri, sa va asezati pe hartie ideile si cateva calcule, iar dupa publicarea metodologiei de selectie (saptamana viitoare) sa o cititi cu atentie si sa vedeti unde va puteti imbunatati planurile de afaceri astfel incat sa aveti sanse cat mai mari pentru obtinerea finantarii. Pentru a asigura transparenta totala a selectiei, ne propunem sa aducem in juriu reprezentantii organizatiilor partenere din proiect, reprezentanti ai institutiilor statului, antreprenori, reprezentanti ai patronatelor si ai institutiilor financiar-bancare.

Nu uitati ca pentru ca v-ati inscris si la cursurile de competente antreprenoriale, veti avea o sansa suplimentara ca planul de afaceri sa fie selectat; de asemenea, nu uitati ca minim 50% dintre castigatori ii vom alege dintre participantii la cursuri, iar un alt criteriu pe care trebuie sa il indeplinim pe proiect este ca minim 50% dintre castigatori sa fie studenti 18-25 de ani. Nu uitati, de asemenea, ca firmele nou infiintate trebuie sa angajeze minim 2 persoane tinere care sa fi absolvit o forma de invatamant secundar sau tertiar pana in 2014, firmele nou infiintate trebuie sa aiba ca si cod CAEN principal unul dintre cele din lista de aici si ca trebuie sa finantam infiintarea a minim 2 firme pe fiecare din judetele Ilfov, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea si municipiul Bucuresti.

Asadar, sfatul nostru este sa incepeti sa va pregatiti pentru participarea la acest proiect, mai ales daca stiti ca indepliniti conditiile principale de selectie. In acest moment avem aproape 600 de persoane inscrise pe 400 de locuri. Pentru a ne indeplini indicatorii pe proiect, mai trebuie totusi sa inscriem cateva zeci de studenti 18-25 de ani, de aceea am redeschis DOAR pentru acestia inscrierile. De indata ce avem OK-ul pe firma de formare si vom sti exact cate persoane vom putea forma, vom anunta toate persoanele care au fost selectate pentru participarea la cursuri pe principiul „primul venit, primul servit”, asadar in functie de ordinea inscrierilor si respectand criteriile, metodologia de selectie si indicatorii pe care trebuie sa ii indeplinim noi la finalul proiectului, conform cererii de finantare.

Avem si cateva recomandari:

  1. Daca sunteti studenti, incercati sa rezolvati din timp obtinerea unei adeverinte de la facultate care sa ateste acest lucru.
  2. In prima zi de incepe a cursurilor trebuie sa ne prezentati si copia de buletin din care sa rezulte ca adresa voastra este intr-unul din judetele din proiect, motiv pentru care daca intre timp ati obtinut viza de flotant, va rugam sa ne scrieti pentru a verifica ca in baza noastra de date figurati cu adresa corecta.
  3. Daca pe langa cursuri va inscrieti si la competitia de planuri de afaceri, va sugeram sa incepeti sa lucrati la planul de afaceri, macar ca draft, urmand ca dupa ce vom publica metodologia de selectie a planurilor de afaceri sa realizati varianta finala a planurilor si apoi sa incepeti sa le trimiteti catre noi prin intermediul site-ului proiectului. Acestea vor trebui depuse pana la finalul lunii mai.

Persoana de contact de la Consiliul Judetean Ilfov: Tudor Vladâcenco, responsabil monitorizare proiect, tel 0374.474.281 (între orele 8 – 16.30).

Speram ca am mai clarificat o parte din nelamuriri.

Mult succes in continuare!

Investește în oameni !

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013

Axa prioritară: 3 – Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor

Domeniul major de intervenţie: 3.1.Promovarea culturii antreprenoriale

Titlul proiectului: Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri

ID de proiect: POSDRU/176/3.1/S/149924