Prin programul “Burse pentru studentii cu dizabilitati” Google Europe ofera burse de studiu pentru studentii la informatica care sufera de dizabilitati. Pana la data de 1 ianuarie 2015 studentii cu dizabilitati pot aplica pentru o bursa in valoare de 7.000 de euro care va fi oferita pe parcursul anului 2015 – 2016.

Bursa urmareste sa incurajeze studentii cu dizabilitati sa exceleze in studiile lor, sa joace un rol activ si sa devina lideri in crearea de noi tehnologii.

Candidatii trebuie sa fie inscrisi la studii de licenta, masterat sau doctorat in anul universitar 2014 – 2015 la o universitate din Europa.  Acestia trebuie sa fie studenti full time, sa studieze informatica, ingineria calculatoarelor sau domenii strans legate de aceasta zona si sa aiba rezultate academice bune.

O alta conditie este ca aplicantii sa sufere de o dizabilitate fizica, psihica sau de o boala care le afecteaza starea de sanatate pe termen lung. Criteriul de selectie este reprezentat de performanta academica.

Cum aplici?

Pentru a aplica, trebuie sa completezi o cerere online. Vei avea nevoie de un CV actualizat, trebuie sa completezi informatii generale despre tine (informatii de contact, detalii despre universitatea la care studiezi, etc), o scrisoare de recomandare din partea unui profesor si, nu in ultimul rand, trebuie sa raspunzi la intrebarile de tip grila.

Data limita pentru inscriere este 1 ianuarie 2015, 17:00 GMT.

Poti sa descoperi mai multe detalii despre proiect accesand aceasta pagina.