Investește în oameni !

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013

Axa prioritară: 3 – Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor

Domeniul major de intervenţie: 3.1.Promovarea culturii antreprenoriale

Titlul proiectului: Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri

ID de proiect: POSDRU/176/3.1/S/149924

 

Consiliul Județean Ilfov în parteneriat cu Asociația Travel Focus și Asociația Excelsior lansează proiectul “Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri”, ce va oferi până la finalul anului 2015 educație antreprenorială pentru 400 de tineri și finanțare de câte 25.000 euro pentru fiecare dintre cele 40 de idei de afaceri selecționate.

 

Proiectul are o durată de realizare de 10 luni și va fi implementat în mai multe etape, dupa cum urmeaza:

 

Prima etapă va include selecția a 400 de tineri care își doresc să fie antreprenori și organizarea unei sesiuni de cursuri de antreprenoriat ce va totaliza 40 de ore pe parcursul a două săptămâni. La cursuri, tinerii vor învăța inclusiv cum să scrie un plan de afaceri bun.

Cea de-a doua etapă va debuta după încheierea cursurilor și realizarea planurilor de afaceri, și va include selecția a 40 dintre cele mai reușite planuri de afaceri care vor primi fiecare până la 25.000 euro finanțare europeană.

 

Care vor fi responsabilitățile celor finantați?

Cei 40 de tineri selectați de comisia de specialitate își vor deschide o firmă, vor asigura activitatea business-ului pentru cel puțin trei ani și vor investi cei 110.000 RON în activitatea și dezvoltarea afacerii. Noii antreprenori vor trebui să angajeze minim două persoane, locuri de muncă pe care vor avea obligația să le păstreze minim 6 luni după încheierea proiectului.

Vor avea prioritate la finanțare și vor primi punctaj suplimentar următoarele domenii de activitate: IT & C, turism și ecoturism, textile și pielărie, lemn și mobilă, industrii creative, auto, procesarea alimentelor și băuturilor, sănătate și produse farma, energie și management de mediu, agricultură, silvicultură, acvacultură, biofarmaceutică și biotehnologii. Firmele nou create nu vor fi limitate totuși la aceste domenii.

 

Care sunt rezultatele așteptate?

Prin implementarea acestui proiect se dorește reducerea gradului de șomaj în rândul tinerilor prin crearea a minim 80 de locuri de muncă noi, încurajarea inițiativei antreprenoriale, dezvoltarea abilităților manageriale pentru 400 de tineri, creșterea numărului de întreprinderi și susținerea inovației antreprenoriale.

 

Cum te poți înscrie?

Pentru a-și exprima interesul de a participa la acest proiect, doritorii pot trimite un email la adresa antreprenoriat@asociatiaexcelsior.ro, cu numele complet si datele de contact (email, nr. de telefon, etc.), alături de această fișă de adeziune completată.

 

Despre proiect

Proiectul „Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri” este finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3 „Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenție 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”. Proiectul se va desfășura în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia (județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea), cei care se înscriu la cursuri trebuie sǎ fie din aceste judeṭe, iar noile firme vor fi înființate în aceste județe. Sunt targetați în special (dar nu exclusiv) tinerii între 18-25 de ani, studenții sau femeile cu spirit antreprenorial, dar se pot înscrie ṣi persoane care nu îndeplinesc aceste criterii; aṣadar vârsta nu este un criteriu obligatoriu, ci doar judeṭul de resedinṭǎ din buletin.

 

UPDATE 28.04.2015: Inscrierile s-au incheiat, avem aproape 500 de persoane inscrise pe 400 de locuri la cursuri. Partenerii nostri de la Asociatia Excelsior vor verifica fiecare aplicatie si ii vor contacta pe cei care sunt eligibili pentru participare la cursurile de antreprenoriat.

2 thoughts on “Finanțare europeană pentru 40 de start-up-uri: câte 25.000 euro pentru 40 de idei de afaceri

Comments are closed.