Asociatia pentru Dezvoltarea Turismului in Judetul Covasna a lansat luni, 19 septembrie, in cadrul evenimentului ”Covasna, pur si simplu fabulos”, organizat in Bucuresti, website-ul de promovare turistica a judetului Covasna – www.ViziteazaCovasna.ro, precum si cateva pachete turistice destinate celor ce vor sa exploreze potentialul turistic al judetului.

Covasna are peste 160 de conace si castele, unele intrate in circuitul turistic ca hoteluri, pensiuni sau muzee, iar altele urmand a fi restaurate, atat din initiative private, cat si de catre Consiliul Judetean Covasna. In plus, Covasna are nu mai putin de 1.000 de izvoare de ape minerale, cu proprietati curative, folosite in cadrul zonelor de relaxare si SPA din hotelurile din judet.

Pachetele turistice conturate de Asociatia pentru Dezvoltarea Turismului in Judetul Covasna includ vizite la mestesugari, excursii in natura, cursuri de echitatie, mese cu preparate traditionale din Transilvania sau activitati de aventura, in functie de preferintele celor care aleg sa viziteze Tinutul Conacelor.

Evenimentul de lansare a site-ului turistic al judetului Covasna si de prezentare a pachetelor turistice s-a desfasurat in Bucuresti, la Institutul Maghiar, la eveniment fiind prezenti si mestesugari din judet, care vor putea fi vizitati de catre turisti, vizitele fiind incluse in pachetele turistice lansate. Costurile organizarii evenimentului au fost suportate de Asociatia pentru Dezvoltarea Turismului din Judetul Covasna, iar in promovarea si organizarea evenimentului s-a implicat in mod benevol si Asociatia Travel Focus, condusa de Razvan Pascu.

„Turismul inseamna zambete si experiente autentice, oameni si locuri frumoase si asta incercam sa aratam prin proiectele Asociatiei Travel Focus. Covasna are toate atuurile unei destinatii turistice importante: de la spatiile speciale de cazare, la facilitatile de SPA si tratament si, nu in ultimul rand, la experientele pe care le ofera. Pachetele turistice create reflecta tocmai diversitatea acestui judet si sper ca romanii sa aleaga Covasna in numar din ce in ce mai mare”, a declarat Razvan Pascu, fondator al Asociatiei Travel Focus.

„Desi turismul aduce judetului Covasna mai mult decat media nationala, noi ne dorim totusi locul pe care meritam sa-l avem. Stam pe o comoara in Covasna si vrem sa o exploatam tot mai bine, iar pentru asta avem nevoie de curiozitatea dumneavoastra”, a declarat Tamas Sandor, presedintele Consiliului Judetean Covasna.

La eveniment a participat si Claudiu Vrinceanu, secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri. Acesta a vorbit despre cresterea turismului in Secuime. Statisticile ministerului arata ca anul trecut judetul Covasna a inregistrat o crestere de 10% fata de 2013, iar anul acesta cresterea ar putea ajunge chiar si pana la 20%.

Edler Andras, directorul Camerei de Comert din Judetul Covasna, a declarat: „Scopul nostru este sa va transmitem un mesaj simplu – judetul Covasna este o zona interesanta si ne dorim sa veniti si sa descoperiti judetul nostru.”

La eveniment a participat si binecunoscutul realizator de programe radio, Daniel Buzdugan, care a salutat publicul in doua limbi – romana si maghiara – si a subliniat faptul ca judetul Covasna este o destinatie pe care o recomanda cu caldura tuturor.

Oferta turistica prezentata in Bucuresti este urmatoarea:

Weekend aristocratic la castel, de la 55 EUR/persoana/zi

Unul dintre avantajele judetului Covasna este acela ca turistii se pot caza intr-un conac sau un castel care a apartinut nobililor maghiari.

Spre exemplu, pentru un  pachet de 3 nopti la Castelul Daniel, cu demipensiune si o activitate la alegere – vizita la un atelier traditional de fier forjat in Talisoara, baie romantica, sedinta de masaj, inchiriere de biciclete sau plimbare cu caruta – turistii vor plati incepand de la 329 EUR/2 persoane. Pentru familii sau grupuri organizate exista si pachete speciale, incepand de la 83 EUR/persoana/zi, care includ, spre exemplu, si o cina in aer liber, cu foc de tabara.

All-inclusive la Pensiunea Printului de Wales, de la 106 EUR/persoana/zi

Cei interesati de un weekend cu pensiune completa, cu activitati inedite in Tinutul Conacelor, se pot caza la Pensiunea Printului Charles din Valea Zalanului sau la Pensiunea Contelui Kalnoky din Miclosoara. Un pachet cu pensiune completa, tururi ghidate si activitati speciale (plimbare cu calul si caruta la locasul pastorilor sau la arzatoarele de carbune, vizita la mestesugari, plimbare prin padure, picnic in natura etc.) incepe de la 212 EUR/persoana/2 nopti.

Weekend de rasfat si relaxare, la SPA. Pachete pentru toate buzunarele, cu cazare la pensiuni agroturistice, sau pachete exclusiviste, cu cazare la hoteluri de 4 si 5 stele

Pachetul economic include un sejur de 3 nopti in localitatea Baile Balvanyos, la Pensiunea Istvana – 3 stele (cu parcare si wifi). Sunt incluse masa in regim de demipensiune (mic dejun si cina), intrarea la complexul Grand Santerra SPA de la Balvanyos Resort (acces la piscine, saune, baie cu aburi, salina), precum si o excursie de o zi in Tinutul Conacelor, cu activitati gastronomice si vizite la mestesugari (vizita la Muzeul Haszmann Pal din Cernat, preparare paine de casa cu cartofi sau kurtoskalacs si pranz la Centrul turistic Malomkert, plus vizita si prezentare la Satul Dogarilor – Harale). Pretul sejurului este de 595 lei/persoana. Pentru cei care aleg optiunea de cazare la hotelul de 4 stele Balvanyos Resort, aflat in inima muntilor si a padurii, pretul pentru pachetul de mai sus este de 239 EUR/persoana.

Evenimentul ”Covasna, pur si simplu fabulos”, organizat in Bucuresti, este parte din ”Zilele Turismului in judetul Covasna”, care se desfasoara in perioada 19-2 septembrie.

unnamed-9 unnamed-7 unnamed-6 unnamed-5 unnamed-4 unnamed-3 unnamed-1