Ca urmare a succesului infotrip-ului din Tinutul Conacelor, organizat la inceputul lunii octombrie cu bloggeri, am decis sa reluam acest infotrip de aceasta data cu jurnalisti. Infotrip-ul a avut loc la sfarsitul lunii octombrie, mai exact in perioada 28 – 31, la acesta participand importanti jurnalisti la nivel national, din presa de lifestyle si business.

Proiectul a urmarit sa puna in valoare potentialul turistic al judetului Covasna si sa incurajeze romanii sa viziteze Tinutul Secuiesc.

Iata pe scurt ce am vizitat in cele 3 zile:

Am fost cazati la Castelul Daniel din Talisoara, nu doar o unitate de cazare ci un obiectiv in sine, iar pe parcursul zilei ne-am familiarizat cu aspecte din istoria, arta, muzica si dansul, grastronomia, mestesugurile si traditiile covasnene. Am vizitat Conacul Contelui Kalnoky, custodele domeniilor Printului Charles, din Miclosoara.

Ziua s-a terminat cu o prezentare de dans popular secuiesc si de o cina cu preparate traditionale, alaturi de o degustare de palinca premiata la competitii internationale.

A doua zi am mers la Conacul Benke, am avut ocazia sa interactionam cu mestesugarii aflati la lucru, sa ii fotografiem si sa admiram arta traditionala covasneana (fierarul din Talisoara, dogarii din Harale, familia Suto din Varghis care picteaza pe lemn).

Tot in a doua zi am fost la biserica fortificata Sf Emeric si la Centrul de tratament cu apa minerala si mofeta de la Hatuica.

Infotrip-ul s-a terminat cu o noua vizita la Conacul Contelui Kalnoky, de aceasta data pe timp de zi.

Despre invitati:

Jurnalistii care au luat parte la acest proiect au reprezentat cele mai importante publicatii de business din Romania, precum Wall-street.ro, Ziarul Financiar/Dupa Afaceri Premium, Forbes/Forbes Life, Business Review (publicatie in limba engleza adresata expatilor din Romania), dar si publicatii de lifestyle precum revista Unica, OK Magazine, revista Femeia, revista Viva, revista Avantaje sau Adevarul. Au participat, de asemenea, si agentia de presa Agerpres precum si reprezentantii site-ului Hotnews, dar si fotografa Andreea Retinschi.