Pe Cosmin Tudoran il cunoasteti din trupa Ca$$a Loco, dar si din televiziune, unde a prezentat diverse emisiuni si a fost parte din sitcom-ul Ca$$a Loco Show. In aceeasi perioada, a fondat mai multe reviste si a lucrat ca editorialist. Dovada pasiunii sale pentru scris este si blogul cosmintudoran.ro. Tot in online il intalniti pe Cosmin in ipostaza #profuluidevin, care va asteapta sa vizionati „lectiile” lui pe vinosfera.ro, dar si pe blog.

Si pentru ca muzica este o parte importanta din viata lui, a infiintat in anul 2012 proiectul Maga&Tudoran, cu ale carui productii muzicale va puteti delecta.

Va invitam sa savurati un interviu despre Romania, calatorii si alte pasiuni ale lui Cosmin. 

       1.Care este peisajul din Romania care insoteste cel mai bine un pahar de vin?

Cred ca vinul poate fi un companion potrivit pentru aproape orice peisaj. Dar e drept, soiul strugurelui si tipul vinului pot fi alese mai usor pe baza peisajului. Daca la mare ar merge un rose, in Piatra Craiului cu siguranta ar merge o Feteasca Neagra.

.cosmin-4

  1. Daca ar fi sa pleci acum intr-o vacanta prin Romania, care ar fi prima destinatie si de ce?

Tocmai ce ma pregatesc sa merg la Jidvei, la Castelul Bethlen-Haller. Pentru ca odata cu Instameet-ul mondial, am pus de o intalnire a instagramerilor la Jidvei, cu vinurile gamei Ana&Maria, bucatele chef-ului si glumele #profuluidevin. Imbin utilul cu placutul.

  1. Stim ca esti pasionat si de fotografie. Unde ai facut cele mai faine fotografii, in tara?

Sunt pasionat de fotografie mobila. Sunt un utilizator infocat de iPhone si un instagramer dedicat. Poze bune faci oriunde, imi plac deopotriva atat muntele, cat si marea. Dar via scaldata-n lumina de apus e ceva care ma face sa tac si sa ascult. Apoi sa trag o poza. Dati o fuga-n Dealu Mare, la LaCerta, si o sa pricepeti despre ce vorbesc.

  1. Ce locuri din Romania i-ai recomanda unui amic strain? Ce crezi ca l-ar atrage si l-ar face sa revina?

Pai i-as recomanda sa nu vorbeasca despre Romania daca nu vede macar 2 zone geografice. Ardealul, apoi Moldova, apoi Tara Romaneasca. Va pricepe diferentele si tabloul va fi mult mai dezvoltat. Sa mearga la Bistrita, ca sa vada un oras sasesc 100% nou.

 

cosmin-1

  1. In ce oras ai avut cea mai frumoasa priveliste, uitandu-te de pe scena?

Cred ca la Satu Mare a fost cea mai plina piata din cariera mea. Apoi Callatis, pe vremuri. Brasovul, cu o scena montata in fata colinei. Sunt ceva imagini care imi sunt inca active.

  1. Cel mai bun vin din Romania, recomandat de Profu’ de vin, este…

Cel mai bun vin este cel pe care-l savurezi cu adevarat. Pe care-l consumi singur sau alaturi de cineva. Pe care-l discuti sau care te imbie la discutie. Nu exista un brand anume sau un soi, ci este insusi vinul. Consumat moderat, evident. :)