Marți, 21 aprilie 2015, a avut loc la Radisson Blue Bucuresti Hotel conferința de lansare a proiectului POSDRU „Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri”, ID 149924. În cadrul conferinței au fost anunțate etapele și obiectivele proiectului, iar vorbitorii au oferit participanților detalii suplimentare cu privire la înscrierile în proiect și la cursurile gratuite de antreprenoriat, dar si sfaturi utile pentru tinerii antreprenori si cei aflati la inceput de drum.

Conferința de lansare a reunit peste 80 de participanți, printre care s-au regăsit antreprenori de succes din România, reprezentanti ai asociatiilor studentesti si alte ONG-uri, institutii de stat, bloggeri, jurnalisti TV si din presa scrisa, corporatisti din multinationale, dar si tineri care si-au manifestat interesul pentru inscrierea in proiect.

Printre vorbitorii prezenți la eveniment s-au regăsit: Dragoș Anastasiu, Președinte Eurolines România; Florin Jianu, Președinte Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România; Anca Laura Ionescu – Secretar de stat Ministerul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri; Marian Petrache – Președintele Consiliul Județean Ilfov; Tudor Vladâcenco – Responsabil monitorizare proiect, Consiliul Județean Ilfov; Iulian Popescu – Asociația Excelsior pentru Excelentă în Educație; Răzvan Pascu – Asociația Travel Focus.

Răzvan Pascu a prezentat, în premieră pentru jurnalisti, și profilul antreprenorilor români. Dintre cei înscriși pana pe 21 aprilie, mare parte sunt angajați în corporații și ocupă funcții executive sau de middle management (companii din pharma, banking, asigurari, beauty, IT, agentii de publicitate, petrol si gaze, etc.). Studenții cu vârstă până în 25 de ani ocupă și ei un procentaj mare dintre cei înscrişi, iar aceștia se orientează către afaceri în industriile creative, agricultura, online și zona de IT.

Următoarele etape ale proiectului

Remus Trandafir, Coordonator centru de sprijin afaceri la CJ Ilfov, a anunțat următoarele etape ale proiectului. Astfel, până pe 10 mai Asociația Excelsior va face selecția celor 400 de persoane eligibile pentru participarea la cursuri. Aceștia vor fi selectați conform cerințelor proiectului: minim 50% studenți, tineri între 18 – 25 de ani, femei cu spirit antreprenorial, dar si alte persoane care nu indeplinesc aceste criterii, foarte important fiind ca toti cei selectionati sa aiba viză de flotant valabila sau domiciliu în  județele București Ilfov și Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea). Cursurile de antreprenoriat vor începe în luna mai și vor avea o durată de două săptămâni, se vor desfasura pe serii/grupe de maxim 20 de persoane pana vor fi finalizate cursurile pentru toate cele minim 400 de persoane. Pana pe 15 iunie se doreste ca juriul sa selecteze cele 40 de idei de afaceri care vor primi finanțare de 25.000 de euro fiecare. Selecția ideilor se va face pe baza unei metodologii ce va fi publicată înainte de începerea cursurilor, va fi transparenta pentru toti participantii si cat mai clara, urmarindu-se respectarea ghidului de finantare si a cererii de finantare. La finala concursului de planuri de afaceri se doreste inclusiv prezenta presei si a unor antreprenori de renume, pentru a asigura transparenta totala a proiectului si pentru ca cei mai buni si mai creativi dintre participanti sa castige, pentru a asigura sustenabilitatea proiectului si a start-up-urilor.

Prezentarea pe care toti participantii au primit-o in mapa din cadrul conferinței de presă este disponibila pe link-ul urmator: Prezentare – Proiect Antreprenoriat pentru conferinta 21 aprilie 2015

Fotografii din cadrul conferinței de lansare sunt disponibile pe pagina de Facebook Asociația Travel Focus.

Investește în oameni!

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013

Axa prioritară: 3 – Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor

Domeniul major de intervenţie: 3.1. – Promovarea culturii antreprenoriale

Titlul proiectului: Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri

ID de proiect: POSDRU/176/3.1/S/149924