
Începând cu 20 mai 2015 aveṭi posibilitatea să vǎ înscrieṭi în concursul de planuri de afaceri din cadrul proiectului “Antreprenoriatul – ṣansa unui viitor mai bun pentru tineri”, ID POSDRU 149924, care va oferi finanțare de câte 25.000 euro pentru 40 de idei de afaceri.
Planurile de afaceri, împreună cu declarațiile și documentele personale, se vor depune până la data de 1 iunie ora 13:00 în format electronic pe site-ul 25000euro.ro/ÎnscrierePlan, și în format fizic la Consiliul Județean Ilfov cu data poṣtei sau data de înregistrare 2 iunie 2015 ora 13:00. Documentele încǎrcate online ṣi cele depuse în format fizic trebuie sa fie identice.
Mai multe detalii despre pașii ce trebuie respectați sunt disponibile aici. Vǎ rugǎm sǎ citiṭi documentele cu foarte mare atenṭie ṣi sǎ respectaṭi toṭi paṣii de înscriere.
Câștigătorii vor fi aleși în funcție de criteriile disponibile în metodologie (vǎ rugǎm sǎ citiṭi metodologia cu atenṭie), publicată online pe site-ul 25000euro.ro. Nu uitaṭi sǎ completaṭi ṣi trimiteṭi inclusiv aceste formulare.
Vor fi finanțate minim 20 de idei de afaceri din județul Ilfov și minim câte 2 idei de afaceri în Dolj, Mehedinți, Olt și Vâlcea, plus minim 4 planuri de afaceri în Gorj). Minim 50% dintre planurile de afaceri câṣtigǎtoare vor fi alese dintre cei care participǎ ṣi la cursurile de antreprenoriat. Lista celor selecṭionaṭi pentru a participa la cursuri va fi afiṣatǎ de cǎtre Asociaṭia Excelsior, iar cei selecṭionaṭi vor fi anunṭaṭi pe email.
Partenerii proiectului încurajează tinerii să opteze pentru idei creative și diferite, dar care să se regăsească în codurile CAEN disponibile în cele 9 domenii finanțate: Turism și ecoturism; Textile și pielărie; Lemn și mobilă; Industrii creative; Industria auto și componente; Tehnologia informatiilor și telecomunicații; Sănătate și produse farmaceutice; Energie și management de mediu; Bioeconomie, biofarmaceutică și biotehnologii.
Obiectivul principal al proiectului “Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri” îl reprezintă dezvoltarea competențelor antreprenoriale și manageriale a 400 de persoane care doresc să dezvolte o activitate independentă și subvenționarea a 40 de planuri de afaceri în vederea creșterii adaptabilității persoanelor și a materializa ideile de afaceri. Prin obiectivul general al proiectului se urmărește formarea în antreprenoriat a 400 de persoane, dintre care 50% tineri cu vârste cuprinse între 18 – 25 de ani îmatriculați într-o formă de învățământ superior ṣi subvenṭionarea cu câte maxim 25.000 euro a 40 de planuri de afaceri.