O parte dintre cei 42 de tineri care au fost ales câștigători în cadrul proiectului „Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri”, s-au întâlnit luni 15 iunie 2015 cu echipă de management și cu avocații care le-au oferit consiliere pentru înființarea afacerii. Cei peste 25 de tineri entuziasmați care s-au prezentat luni la sediul INIMM, au trecut de prima etapă în înființarea afacerii și anume: alegerea denumirii viitoarei firme.

Urmatorii pași în înființarea unei societăți comerciale!

Pentru a trece la urmatoarele etape, fiecare participant trebuie să-și aleagă trei posibile denumiri ale firmei și să se decidă cu privire la domeniile secundare de activitate. În următoarele două săptămâni, cei 42 de câștigători sunt rugați să stabilească sediul social al firmei în județele asumate prin planul de afaceri, să semneze actele la avocat, să deschidă un cont bancar pe numele societății și să depună capitalul social. Trebuie de asemenea să prezinte specimenul de semnătura pentru administratorul firmei la notar și să transmită actele împreună cu taxa de 500 de lei către firmă de avocatură pe adresă antreprenoriat2015@yahoo.com.

Ghidul de înființare a unei societati comerciale poate fi consultat și aici.

Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care doresc să-și înființeze un SRL-D?

Persoanele care se află la prima afacere înființată sau sunt studenți, își pot înființă un SRL debutant, însemnând că pot beneficia de încă 10.000 de euro din partea statului. Pentru a înființă un SRL debutant, atât întreprinzătorul cât și domeniul afacerii trebuie să respecte anumite criterii. Acestea sunt disponibile aici.

Conform ghidului proiectului  “Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri”, afacerea trebuie să fie funcțională până la data de 5 august, altfel există riscul că finanțarea să fie retrasă. Cei care nu au putut participă la întâlnire, au fost așteptați și marți de la oră 13.00 la sediul INIMM, unde au primit aceleași informații amănunțite despre etapele ce trebuie parcurse în următoarea perioadă.

Fotografiile din cadrul întâlnirilor sunt disponibile aici și aici.