Incheiem seria interviurilor prin care bloggeri si influenceri din mediul online ne-au impartasit experientele lor legate de locuri, oameni, mancaruri si traditii din Romania. Le multumim inca o data pentru ca ne-au ajutat sa (re)descoperim si sa promovam destinatii frumoase din Romania.

Bogdana Dobre are experienta in antreprenoriat, vanzari, project management, dar de ani buni este tot mai prezenta in mediul online. A intrat in lumea blogging-ului scriind un jurnal de sarcina, care s-a dezvoltat ulterior in diverse proiecte de parenting, Bogdana fiind o sustinatoare a attachment parenting-ului si a ideii de a creste copiii cat mai natural si sanatos. Recunoasterea a venit si odata cu premiul pentru cel mai bun blog de parenting, in 2012, la Roblogfest.

Printre pasiunile sale se numara muzica britanica, literatura SF, gatitul, dansul, fotografia si, bineinteles, calatoriile.

Dupa cum veti vedea in randurile care urmeaza, indrageste foarte multe locuri din Romania si le cultiva copiilor sai interesul pentru natura, traditii si istoria Romaniei prin excursii in zone rurale.

Lectura si calatorie placute, alaturi de Bogdana!

    1. Care este locul tau preferat, din Romania? Ce te face sa-ti doresti sa te intorci de fiecare data acolo?

Magura, Brasov, raiul din muntii Romaniei. Magura este unul din putinele locuri de la noi, unde, oriunde te-ai intoarce cu privirea, vezi doar frumusetea si maretia naturii. Oamenii, casele, dealurile, padurile, muntii sunt toate intr-o armonie perfecta, armonie care inspira liniste si libertate. Mai este un loc, am fost o singura data acolo, insa abia astept sa ma reintorc, si anume Gura Portitei, care mi s-a parut de o frumusete aproape nepamanteana.

 

bogdana_2

  1. Unde i-ai recomanda sa mearga unui turist care vine in tara noastra pentru prima data? Ce lucruri din zona respectiva crezi ca l-ar face sa revina in Romania?

Cred ca in primul rand in Transilvania, in satele din Piatra Craiului, in satele din Fagaras si Brasov, si neaparat in zona Covasna – Harghita. In muntii din Valcea, pe Transalpina si in Bucovina. In Delta Dunarii si in muntii Apuseni.

Simplitatea si, in acelasi timp, naturaletea, traditiile, istoria si frumusetea acelor locuri nu pot fi intalnite decat in Romania. Sunt locuri in care parca timpul s-a oprit si el pentru a nu deranja. Este un sentiment unic, pe care turistii nu il vor mai simti in alte locuri.

  1. Care sunt motivele pentru care alegi Romania in detrimentul unei vacante in strainatate?

Liniste si naturalete, ingrediente care, alaturi de libertate, sunt absolut necesare pentru vacantele petrecute impreuna cu copiii. Un alt criteriu important pentru familia noastra este si proximitatea, mai ales ca nu putem pleca, din motive de scoala, decat in weekenduri.

sdr

sdr

  1. 5 cuvinte prin care ai descrie Romania turistica.

Cred ca Romania turistica este un amestec de maretie, naturalete, pitoresc si, din pacate, in egala masura, amatorism, lipsa de educatie.

  1. Este Romania o destinatie potrivita pentru vacantele cu copii? De ce?

Da, este o destinatie perfecta, mai ales in zonele in care este incurajat turismul rural. Copiii pot experimenta lucruri pe care altfel nu le pot intalni, probabil decat in carti. Copiii pot intelege ce inseamna cu adevarat natura, pot intelege si invata istoria Romaniei, pot intelege traditiile romanesti, pot deprinde dragostea de animale, de plante.

  1. Din experienta ta, care sunt cele mai bune 3 locuri din Romania, in care sa calatoresti cu copiii?

Zona Piatra Craiului, Obarsia-Voineasa, dar si Muntii Apuseni, unde eu am copilarit si unde planificam sa ajungem cu copiii in viitorul apropiat.