Danube Competece Center, clusterul din Serbia, finantat de Guvernul Federal al Germaniei, care se ocupa de promovarea turismului de-a lungul Dunarii, organizeaza Blue Week Festival, o saptamana de evenimente cu ocazia Zilei Internationale a Dunarii. Acestea vor avea loc in Bulgaria, Serbia si Romania, unde vor fi organizate expozitii, degustari de vinuri, curse de biciclete si activitati in aer liber. 

Evenimentul are loc anual si isi propune sa promoveze noi atractii pentru turisti si pentru localnicii din tarile de pe Dunarea Inferioara. Asociatia Travel Focus condusa de Razvan Pascu este partener in organizarea evenimentului din zona Ruse.

Activitatile din cadrul evenimentului

Evenimentul se va desfasura pe parcursul unei saptamani, incepand cu data de 25 iunie 2016. Acesta va cuprinde o expozitie de vinuri in Ruse, Blue and Wine Expo, unde vor participa micii producatori de vinuri din zonele cu acces la Dunare.

De asemenea, un alt eveniment, Bike Fest, va avea loc in Romania (la Drobeta Turnu Severin) si in Serbia la Kladovo pe data de 2-3 iulie 2016 si este dedicat pasionatilor de ciclism care vor sa descopere trasee noi. Tot la Kladovo pe 2 iulie va avea loc evenimentul Blue Rowing, unde participantii sunt invitati sa descopere plaja sarbeasca si Dunarea de pe caiac.

 

Expozitia Blue&Wine

Expozitia face parte din cadrul Festivalului Blue Week si este organizata a treia oara  in zona Ruse, Bulgaria. Punctul central al evenimentului va fi degustarea de vinuri, unde participantii vor avea ocazia sa deguste vinuri din 12 regiuni producatoare. Fata de anii precedenti, organizatorii au pregatit si o competitie intre producatorii ce iau parte la expozitie. Cel mai bun vin ales de juriu va fi declarat “Best Wine of the Danube Region 2016

Mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile pe www.BlueWeek.org

Despre Danube Competence Center

Danube Competence Center (DCC) este un organism non-profit de tip cluster creat in Serbia, finantat de guvernul federal al Germaniei si care are membri institutii de stat, oficii nationale si regionale de turism si companii private. DCC construieste si sustine relatiile intre partile interesate de turism din intreaga regiune a Dunarii, contribuie la dezvoltarea sectorului de turism durabil in regiunea Dunarii prin initierea si implementarea de proiecte relevante si promovarea standardelor de inalta calitate a serviciilor turistice. DCC sustine initiativele de marketing care vizeaza crearea si promovarea unui singur brand turistic pentru regiunea Dunarii.

Despre Asociatia Travel Focus

Asociatia TRAVEL FOCUS este o organizatie non-profit, non-guvernamentala, independenta si apolitica ce isi propune sa promoveze turismul si calatoriile, antreprenoriatul si tinerii, traditiile, gastronomia si obiceiurile romanesti, sa cultive spiritul antreprenorial si sa promoveze educatia, sa sprijine si promoveze regiunile turistice, statiunile si orasele din Romania pentru o mai buna vizibilitate si deschidere catre Social Media si mediile de promovare moderne. Asociatia Travel Focus a fost infiintata in anul 2014 de catre consultantul in marketing turistic Razvan Pascu, iar in prezent o echipa de 5 persoane dezvolta proiecte in cadrul asociatiei.