In perioada 20-23 noiembrie 2014, va avea loc la Bucuresti primul Consiliu National al Tinerilor din Romania, eveniment organizat de Forumul Tinerilor din Romania, in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului.

Razvan Pascu, Vice-presedinte, Asociatia Travel Focus va fi prezent la eveniment in calitate de vorbitor si va sustine prezentari despre turismul pentru tineret si realizarea proiectelor internationale in turism.
Forumul Tinerilor din Romania reprezinta o platforma nationala in domeniul tineretului ce reuneste 155 de organizatii din tara.

In cadrul evenimentului, au fost selectati 300 de tineri cu varsta intre 14-35 de ani, din toate cele 8 euro-regiuni de dezvoltare ale Romaniei. Formul Tinerilor din Romania, cu asistenta financiara a Ministerului Tineretului si Sportului, va acoperi cheltuielile aferente participarii.

Agenda evenimentului va fi structurata pe 5 domenii de discutie:
– Dialogul Structurat cu TINErii: perspectiva nationala si europeana;
– Educatie pentru Romania: schimbarea paradigmei;
– Dezvoltarea spiritului antreprenorial in randul tinerilor;
– Turismul pentru tinerii europeni;
– Sportul pentru TINEri – calea catre un stil de viata sanatos.

„Forumul Tinerilor din Romania promoveaza dialogul intre cei mai importanti actori sociali si implicarea tinerilor in procesul de luare a deciziilor referitor la politicile de tineret. Prin organizarea Consiliului ne-am propus sa dezvoltam in Romania un cadru deschis dezbaterilor si schimbului de idei in randul tinerilor, care sa fie bazat pe evidente si pe nevoile reale ale acestora”, declara Radu PETRARIU, Presedintele Forumului Tinerilor din Romania.