În cadrul Webstock 2015, cel mai mare eveniment social media din România, s-a făcut remarcată aplicația mobilă Visit Alba Iulia, parte a kitului de promovare turistică lansat vara aceasta de către Primăria Alba Iulia. Cele 13 proiecte finaliste din categoria „aplicații mobile” au fost dezvoltate de echipe locale, fiind selectate pentru creativitate, dar și pentru experiența oferită utilizatorilor.

Ce este aplicația Visit Alba Iulia?

Aplicația mobilă Visit Alba Iulia se adresează vizitatorilor orașului, fiind disponibilă atât în limba română, cât și în limba engleză, pe telefoane și tablete Android și iOS. Interfața interactivă ajută turiștii să se orienteze prin GPS și cuprinde informații utile cu privire la evenimente, obiective turistice, mijloace de transport și facilități de cazare. Aplicația este concepută pentru a fi utilă mai multor segmente de turiști, de la cei tradiționali, până la cei pasionați de sport sau care preferă activitățile în familie. Mai mult decât atât, turiștii pot accesa aplicația și din infochioșcurile de la Sala Unirii și Muzeul Principia

Strategia de promovare a Municipiului Alba Iulia

Alba Iulia este un exemplu pozitiv de adaptare a unei destinații românești la cerințele și standardele turiștilor contemporani, atât din România, cât și de peste hotare. După restaurarea Cetății Alba Carolina, Primăria Alba Iulia a conceput o strategie de promovare a orașului în mediul online și offline, printre proiecte numărându-se și blogul oficial de turism www.ViziteazaAlbaIulia.ro, lansat în colaborare cu Asociația Travel Focus.

Despre Webstock

Conferința Webstock, aflată la cea de-a opta ediție, cuprinde o serie de întâlniri interactive despre cele mai noi tendințe în social media, comunicare și promovare, aducând în prim plan ultimele tehnologii și aplicații din domeniu. Evenimentul de anul acesta va avea loc pe 2 octombrie 2015, când vor fi decernate și premiile pentru cele mai creative și inedite campanii în social media din România. Categoriile de proiecte online nominalizate la premiile Webstock sunt Publishing, Utility, Best Use of Photography, Blogging Campanigns, Special Projects, Facebok Applications, Mobile Applications, Corporate Blogs, Innovation, Best Use of Video in Online, Intel Online Personality of the Year.